Programmabegroting 2020-2023

overleg begrotingsraad 2019-10-31maandag 04 november 2019 07:09

Donderdagavond 31 oktoberĀ is de programmabegroting 2020-2023 vastgesteld door de raad.

De ambities van ons coalitieprogramma kunnen nu worden uitgevoerd. Onze fractievoorzitter Marina Lanting vroeg in het bijzonder aandacht voor twee zaken.

We merken dat er tijdens evenementen en maar ook in gewone weekenden buitensporig veel alcohol en ook drugs wordt gebruikt. We benadrukken de waarde van preventie , maar pleiten ook voor een bredere aanpak op meerdere fronten. Een combinatie van wetgeving, maatschappelijk bewustzijn, het bieden van alternatieven en het stimuleren van betrokkenheid van ouders (geïnspireerd door het succesvolle IJslandse model).

We pleiten ervoor dat jongeren en volwassen in Nijkerk de hulp krijgen die ze nodig hebben. Tegelijk blijven de kosten in het sociaal domein toenemen (belangrijke oorzaak voor tekorten in de begroting). Er zal de komende jaren nog meer samengewerkt moeten worden om de kosten en kwaliteit in balans te krijgen. We geloven dat de gemeente samen met het gezin, het onderwijs, de sportvereniging op zoek moet gaan naar een integrale aanpak.

Deelt u deze standpunten of heeft u er vragen over? Laat het ons weten!

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht