Haagse complimenten voor Nijkerkse bedrijven

7S9A5506zaterdag 03 maart 2018 09:47

De gemeente Nijkerk heeft prachtige bedrijven in huis, die een onderscheidende bijdrage kunnen leveren aan een duurzame economische ontwikkeling. Tot die conclusie komt Roelof Bisschop, Tweede Kamerlid namens de SGP.

Op uitnodiging van de lokale ChristenUnie-SGP fractie bracht Bisschop samen met de lokale kandidaten allereerst een bezoek aan Bouw Logistic Services in Nijkerk. Bisschop is onder de indruk van de gespecialiseerde logistieke dienstverlening die Bouw Logistic Services kiest. “Het is erg innovatief hoe dit bedrijf zich profileert in de totale distributieketen, bijvoorbeeld van kwetsbare flessen. Dit gaat dan om transport, opslag, administratie, ICT en dienstverlening. Dat is echt veel meer dan alleen de vrachtauto die je vaak ziet”.

 

Aansluitend bezochten de politici een technisch dienstverlenend bedrijf in Hoevelaken. Daar werd onder andere doorgesproken over de mogelijkheden om bedrijfspanden en collectieve wooncomplexen te verduurzamen. Bisschop keek na afloop terug op een geslaagd werkbezoek: “Jullie hebben in de gemeente Nijkerk mooie bedrijven in huis die regionaal en landelijk het verschil kunnen maken. Mijn advies aan de gemeente Nijkerk is om, bijvoorbeeld binnen de Regio FoodValley, ook nadrukkelijk te blijven investeren in de samenwerking met onderwijs en bedrijfsleven. Zo kan worden gezorgd voor voldoende en gekwalificeerd personeel’.

 

Lijsttrekker Marina Lanting is blij met de Haagse belangstelling. “Duurzaamheid, werk en participatie zijn voor ons als ChristenUnie-SGP erg belangrijk. We mogen enorm trots zijn op onze Nijkerkse bedrijven. De gemeente Nijkerk wil in 2035 CO2-neutraal zijn, dat is een enorme opgave. Juist deze aansprekende lokale bedrijven kunnen het verschil maken waar het gaat om het halen van onze duurzaamheidsdoelstellingen. Ook daarin zijn we samen waardevol”.   

Theo van Domselaar (Bouw Logistic Services) is zichtbaar ingenomen met het predicaat “Samen Waardevol” dat het bedrijf van de lokale ChristenUnie-SGP kandidaten kreeg. 

(Foto: Arjen Gerritsma, Graphic Sound)

« Terug