Twee, een of geen.

woensdag 10 april 2013 16:06

Op dit moment hebben we als gemeente twee zwembaden. Matig bezocht en bijna 40 jaar oud. Als raad hebben we al lang geleden besloten hierover in 2012 een definitief besluit te nemen.

Samen met de VVD hebben we een motie ingediend om op basis van de sportvisie en de aanvullende vragen die we hebben gesteld om in oktober 2013 definitief een besluit te nemen. De keuze is dan twee, een of geen.

De huidige baden openhouden, een bad opknappen en openhouden of 1 nieuw bad centraal gelegen. Zelfs geen zwembad is een optie als samen met Amersfoort aan de rand van Vathorst een nieuw bad in Amersfoort gebouwd kan worden.

Het college moet ons in oktober duidelijk maken wat een multifunctioneel zwembad centraal gelegen in de gemeente gaat kosten, of er een combinatie met Amersfoort mogelijk is en of verbouw van een oud zwembad financieel goedkoper en houdbaar is.

De huidige rapporten die er liggen geven al wel een doorkijkje naar de kansen.

Een multifunctioneel centraal gelegen duurzaam basisbad is levensvatbaar en betaalbaar voor ons als gemeente of de gemeente Amersfoort moet een genereuze aanbieding doen die we niet kunnen afslaan. Hans Boer

« Terug

Reacties op 'Twee, een of geen.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.